Innan du börjar byta ditt batteri kan det vara bra att tänka på en del saker. Här är några tips att lägga på minnet.

När du ska byta bilbatteri är det bra om du har en stor och rymlig arbetsyta att jobba på försök också ha bilen på en plan och rakt yta. Anledningen till att bilen bör stå på så plant och rakt som möjligt har med batterisyran i bilbatteriet att göra. Du vill inte att den ska kunna läcka ut och göra några onödiga skador på dig eller din bil. Förbered allt runt om innan du ska byta ut ditt gamla batteri som till exempel att plocka fram och ha det nya batteriet redo, att ha till hands alla verktyg du behöver och det allra viktigaste, se till att du har handskar och skyddsglasögon. Om du får batterisyra på dig är de bra om du uppsöker en läkare snarast.

  • Om du är osäker kan du alltid kontakta en bilverkstad för råd.
  • Om du ser att de läcker batterisyra var noga att inte få de på dig.
  • Var noga med att inte sätta poolerna fel när du sätter tillbaka batteriet.
  • Nu när du plockat i ordning allt så kan du nu påbörja ditt byte av batteri. Börja med att kolla i motorutrymmet vart batteriet sitter, oftast är det väldigt enkelt att hitta.

När du väl hittat batteriet kan du börja skruva loss klämmorna från batteripoolerna. Det kan vara bra att märka ut klämmorna innan så att du har koll på vad som är plus och minus. Var noga med att inte blanda ihop dom, det kan i slutänden skada både dig och din bil. Nu när du har skruvat loss klämmorna och märkt ut dom så kan du lyfta ur batteriet och sätta i det nya. Var noga med att kolla så att du sätter det som det gamla satt innan. Var noga med att se till att du lyfter tillbaka klämmorna som de satt innan och skruva åt dom ordentligt. Du vill inte att de ska lossna när du väl är ute och åker. Du kan nu plocka ihop allt och hoppa in och provstarta din bil. Om du har gjort7 allt så att det är korrekt så startar du nu din bil och är redo att köra igen. Om den inte startar då bör du kanske uppsöka en verkstad eller åtminstone ringa och rådfråga. Lycka till!