Du kan genom olika investeringar höja värdet på din bostad, vilket innebär att du får mer ut av fastigheten vid försäljning. Ett direkt tips som gör din bostad mer attraktiv för köpare är att installera pool. På senare tid har pooler blivit en trend och det är en direkt ekonomisk fördel för dig som husägare.

Olika pooler finns det gott om, men en av de mest populära är terrasspoolen som både är trevlig och praktisk. Här kan du läsa mer om värdeökning av bostäder och varför terasspoolen är rätt drag!

Praktiskt och trivsamt

Oavsett planen är att sälja bostaden eller inte är det alltid en fördel att investera i huset. Du kan på olika sätt höja värdet på bostaden och allt fler väljer en terasspool att ha på altanen då det genererar ett stort mervärde till huset. Potentiella köpare letar efter detaljer som gör att bostadsköpet känns lönsamt. En pool är helt rätt drag för dig som ser på alternativ för att höja värdet på bostaden. Statistiken visar stor efterfrågan på hus med pool bland svenska bostadsköpare.

När du ska välja terrasspool är tipset att

”välja en poolform som matchar stilen på ditt hus” då det även gynnar den estetiska aspekten. Något som i slutändan också påverkar positivt värdet på din bostad.

Dyr investering

Du kanske blir avskräckt att installera en terrasspool sett till prislappen, men faktum är att det är en lönsam investering på lång sikt. Terasspoolen höjer värdet på bostaden i dess helhet och du kan räkna med en god vinst i samband med försäljning.

En lite dyrare investering kan alltså i längden vara ekonomiskt gynnsamt eftersom det påverkar hela värdet på huset. Terrasspoolen upptar inte särskilt stor yta av den övriga bostaden, men genererar ett stort mervärde!