Genom att glasa in din altan kan du tillföra mervärde till ditt hem. En inglasad altan kan bli ett mysigt och ombonat paradis som du kan nyttja från tidig vår till långt in på hösten. Du ökar både boendekomforten och standarden genom att bygga dig ett uterum.

Att glasa in hela eller delar av altanen är perfekt om du vill förlänga sommaren. När det kommer till inglasning av altan är det smart att låta proffs göra jobbet. Gå in på https://www.bilobyggnadsglas.se/ som är proffs på glas. De kan göra måttanpassade inglasningar, allt för att du ska få ett perfekt resultat. Du kan välja mellan isolerad eller oisolerad inglasning. Vad du ska välja beror på vad du ska använda ditt nya uterum till. Det är inte helt enkelt att jobba med glas. Det kräver en hel del kunskap för att resultatet ska bli bra.

Ge ditt hus ett nytt utseende

Att glasa in altanen är perfekt om du vill ge ditt hus eller din trädgård ett nytt utseende. Glas håller både vind och väder borta men släpper in det välgörande solljuset. Du kan få en flera månader längre sommar eller om du väljer isolerat glas har du ett rum du kan nyttja hela året om. När höstmörkret kryper på är det väldigt mysigt att kunna sitta i uterummet. Ett uterum blir som ytterligare ett vardagsrum om du inreder det på ett bra sätt.

Tänk på helheten när du glasar in altanen

När du planerar att bygga ett uterum ska du fundera över vad du kommer att använda uterummet till och vilken tid på året du helst av allt vill kunna nyttja det. Att ha en budget är också en god idé. För att uterummet ska bli en härlig plats att vistas i är placeringen viktig. Ett inglasat uterum i söderläge blir väldigt varmt under sommaren. Norrläge ger oftast ett vackert ljussken. Sydväst anses dock vara det allra bästa läget för ett uterum. Tänk på helheten när du ska bygga uterummet. Uterummet ska helst av allt smälta ihop med husets utseende och stil. Byggnationen av ett uterum kan kräva bygglov, kolla upp det innan du börjar.

Tips inför inglasningen av altanen:

• Bestäm vad uterummet ska användas till.
• Placera det på ett bra ställe.
• Ansök om bygglov.
• Välj bra glas.