Solenergi är en av de mest miljövänliga energikällor som finns. Om du installerar solceller gör du en stor insats för miljön men även för din egen plånbok. Du producerar din egen el och kan dessutom sälja överskottet.

Om du vill vara miljövänlig, minska dina fasta kostnader och få möjlighet att tjäna pengar är solceller det du ska investera i. När du renoverar hemma kan det vara läge att passa på att installera solceller. Hos TelgeEnergi kan du beställa solceller. De har olika paket som du kan välja mellan. När du väljer solceller därifrån får du en högkvalitativ lösning som dessutom är helt komplett. Ett tips är att ansöka om avdrag när du installerar solceller. Avdraget görs direkt på din faktura och det har ett maxbelopp på 50 000 kronor per person.

Tjäna pengar på dina solceller

När du installerar solceller har du helt plötsligt tillgång till egenproducerad el av solenergi vilket gör att du kan minska dina energikostnader som du har varje månad. Om du får ett överskott av el kan du dessutom sälja det vilket gör att du kan tjäna pengar på dina solceller. En annan fördel är att solceller kan öka värdet på din bostad, vilket är mycket positivt. Den investering som du gör när du installerar solceller kan du tjäna igen på olika sätt. Det är många som har fått upp ögonen för solceller, speciellt nu när elpriset har gått upp.

Tips inför installationen av solceller

När du ska installera solceller är det bra att se över ditt tak. Lutningen spelar roll för solcellerna. Det optimala är att ha en lutning som är mellan 30-50 grader. Solcellerna ska helst vara riktade åt söder för att producera optimalt med el. Tänk även på om taket ligger i skugga. Helst ska solcellerna inte ha någon skugga över sig mellan 9-15 på dagen. När du renoverar taket är det perfekt att samtidigt installera solceller.