Det behövs fler kvinnor som kör truck för att branschen ska få en mer jämlik fördelning mellan könen. Oavsett kön är det dock viktigt att gå en truckutbildning. Då kan du få kunskapen som krävs för att köra en truck på ett säkert sätt.

Det finns många fördelar att som kvinna välja att gå en truckutbildning. Det är fortfarande en bransch där män dominerar men som behöver mer kvinnor. Om du är kvinna och intresserad av att börja köra truck kan du kika på MGB trucks truckutbildning som ger dig all kunskap du behöver. Det är viktigt att ha rätt kompetens när du ska köra truck för att inte riskera någon olycka. Efter godkänd utbildning erhåller du ett utbildningsbevis och kan börja söka truckjobb.

Bli duktig på att köra truck

Du kan som truckförare arbeta på exempelvis lager inom industri och i gruvor. Tänk på att visa framfötterna och vara noggrann när du utför arbetsuppgifterna om du vill lyckas som truckförare. Riktigt bra truckförare är hett eftertraktade.

“Att få fler kvinnor intresserade av ett industrijobb är nödvändigt.” Läs mer här

Fler kvinnor som kör truck är behövligt

De senaste 30 åren har antalet kvinnor i den svenska industrin sjunkit. Det finns dock ambitioner på att locka tillbaka kvinnorna till branschen. Exempelvis är det numer en majoritet av kvinnliga truckförare i koppargruvan utanför Gällivare. När det finns en bra mix mellan kvinnor och män kan det blir en bra stämning på arbetsplatsen. Framtiden för fordonbranschen ser ljusare ut och det är fler tjejer som söker yrkesprogrammen inom fordon och transport vilket är positivt.