Har du bestämt dig för att renovera din bostadsrätt eller din villa? Det är bra! Dels får du ett trevligare hem att bo i, dels är det ett sätt att investera i sin bostad. Men en renovering är ofta ett stort och kostsamt projekt. Innan du börjar bör du därför göra en noggrann planering och budget.

Nu är det ju tyvärr så att det ofta dyker upp oväntade kostnader i samband med en renovering. För att klara det är det alltid bra att avsätta en högre budget än beräknat. Se därför till att du har sparat ihop pengar innan renoveringen börjar. Du kan också välja att ansöka om ett renoveringslån. Dyker det upp kostnader som varit svåra att förutse finns också möjligheten att ta ett https://smspengar.nu/ snabbt och smidigt.

Planera och gör rätt från början

Med god planering före renoveringen slipper du oväntade och ofta tråkiga överraskningar. Fundera därför på varför och hur renoveringen ska göras. Och gör en budget! Det behöver inte alls vara fel att låna pengar till en renovering, det viktiga är att renoveringen höjer värdet på bostaden. Tyvärr går det inte att förutse vad bostaden kommer att säljas för men försök att planera dina renoveringar så att inte bara uppskattas av dig, utan också av framtida ägare.

Välj hantverkare med omsorg

Hantverkarkostnader är ofta en stor del av en renoveringsbudget. Det är därför viktigt att välja hantverkare med omsorg och låta det ta lite tid. Kontrollera byggfirmorna, fråga efter referenser och jämför olika offerter.

–Just missförstånd mellan beställare och hantverkare är vanligt, säger vägledaren Bo Lång på Konsumentverket och poängtera att det är viktigt att skriva avtal för att undvika missförstånd mellan beställare och hantverkare.