Det är naturligtvis orättvist att företeelser som spa, skönhetsvård och aromatiska oljor framför allt förknippas med kvinnor, framför allt som de egentligen har varit en minst lika manlig domän i alla tider. Men det betyder ju inte heller att inte kvinnor uppskattar lyx och skönhetsvård i vardagen, och var blir det mer vardag en hemma.

Ett lyxigare badrum

Det går att göra badrummet till en oas i hemmet, faktiskt även om det är ett badrum där man mest byter blöjor på sina gallskrikande trillingar. Med smart planering får man plats med både det man behöver och en smula lyx. Du kan börja med att köpa nytt badkar. Köper du det på internet kan du spara mycket pengar, men se till att mäta ordentligt hemma så att du är säker på att det får plats. Om utrymmet är begränsat får du kanske plats med ett sittbadkar, alltså ett kortare, högre och djupare badkar.

Vad vill man då ha i övrigt i sitt badrum? Det beror helt och hållet på vilka behov man har. Om utrymmet tillåter så tycker många att det är praktiskt med en separat duschkabin, bredvid badkaret. Golvvärme är en annan förbättring som höjer trivselfaktorn flera snäpp.

I slutändan är det bara din fantasi som sätter gränserna, visserligen i kombination med budget, utrymme och praktiska hänsynstaganden, men ändå.