Såhär under våren är det vanligt att man får ett stort sug att fixa fint i hemmet. En rejäl vårstädning, gardinbyte, pastellfärgade blommor och textilier och så vidare är några av de vanligaste förändringarna. Självklart finns det många som väljer att renovera köket så att det är klart lagom till sommaren, måla om väggar eller golv i vackert vitt eller rent av slå ut en innervägg för att låta vår- och sommarljuset svepa in genom hemmet. När det gäller vårpynt och piff så är tjejer ofta både bättre och mer intresserade av detta än de flesta killar.
 
Badrumsdekoration

Balkong och badrum

Den absoluta höjdpunkten i hemmets make-over är för många balkongen. Har man en stor trädgård är det självklart otroligt mycket att göra och många njuter av att pyssla i trädgården under hela våren och sommaren. När det gäller balkongen så är det populärt att lägga trall-golv, köpa nya balkongmöbler och pynta vackert med blomlådor och blomkrukor. Har man en inglasad balkong är den antagligen vackert inredd hela året eftersom det blir som ett extra rum som man kan vistas i oavsett årstid. För de men vanliga balkonger blir det därför en extra stor kick när det återigen blir så pass varmt att man kan vistas på balkongen både till frukost och till kvälls-häng med vänner.

Ett rum som tyvärr ofta glöms bort i vår-pyntningen är badrummet. Även om badrummet ofta är hemmets minsta rum så är det dessutom ett av de absolut viktigaste. Det här är rummet där vi sköter vår hygien, där vi gör oss fina inför arbetet eller festen, där vi får vara ensamma en stund då och då etcetera. Det är dessutom ett rum som i princip alla gäster kommer besöka, till skillnad från till exempel sovrummet. Badrummet går att piffa till med några enkla medel. Tänk färg och pastell inför våren så kan det inte bli fel.

•    Duschdraperi – Med ett nytt duschdraperi i en glad färg kan det kännas som att du har ett helt nytt badrum. Byt ut det gamla mörka eller smutsiga duschdraperiet mot ett fräscht gult eller orange för ett riktigt vår- och sommarlyft.
•    Handdukar – Matcha duschdraperiet med nya, fina handdukar och badlakan.
•    Matta – En ny badrumsmatta är aldrig fel. För hur mysigt är det inte att ha något mjukt och mysigt att ställa fötterna på när man kliver ur duschen på morgonen?
•    Ljus – Doftljus är nästan ett måste i alla badrum. Matcha gärna även dessa med resten av färgerna. Har du ett gult färgtema är det till exempel helt perfekt med några gula ljus med doft av citrus. Detta ger en ombonad och fräsch känsla till badrummet.

Det finns oändligt med små knep att ta till för att förändra hela badrummets känsla.  Sök efter badrumsinspiration på Google för att hitta mer inspiration och tips. Lycka till!