Varför händer ingenting? Beror det på okunskap, ovilja eller feghet? frågar man sig i en artikel från Sydsvenskan vilken handlar om de ojämställda förhållanden vi kvinnor lever med i arbetslivet.

Kvinnlig byggnadsarbetareOlika löner och klappade på huvudet, visst är det verkligheten i en kvinnas liv. Men, man måste som kvinna också inse att man faktiskt har ett ansvar själv. Vässa armbågarna och gör vad  du vill. Våga vara kvinna, våga ta plats. Våga göra exakt vad du vill göra, och tveka aldrig i kampen för att ditt liv ska bli som du vill att det ska vara.

Vi kvinnor har också ett ansvar helt enkelt. Och låt oss ta det här med byggande som ett exempel. Det är någonting många tänker att bara män gör. Men varför skulle inte en kvinna också klara av att bygga? Eller att renovera? Det är bara att söka sig runt på internet för att leta kunskap, och hitta rätt verktyg som underlättar arbetet. Är det viktigt att mäta elförbrukning? Ja, då är det bara att köpa hem rätt verktyg, mäta och sedan fortsätta arbetet. Det finns ingenting som säger att killar är de som vet hur det går till. Som om de är födda med en extra byggkunskap? Jojo, det låter ju inte alls tokigt. Vi har helt enkelt lärt oss att det är männen som ska göra saker som att bygga, bara för att det är så man säger i exempel media. Och vill vi kvinnor  visa att vi också kan? Att vi vet hur man bygger och donar? Ja, då får vi göra det.