Accessoarer är något de flesta av oss gillar. Oavsett vilken stil man har i övrigt eller vilken typ av smycken och accessoarer man föredrar så gillar majoriteten att smycka sig lite extra då och då. Vissa personer föredrar stora guldsmycken som Cleopatra-inspirerande halsband, glamourösa örhängen och mängder av guldarmband. För en annan fungerar armbandsuret och de snygga glasögonbågarna perfekta som smycken. Just glasögon har mer och mer börjat klassas som en accessoar och ses inte alls längre som något nördigt eller tecken på funktionsnedsättning. Samtidigt är det många som väljer att skära med laser i ögonen, ja det är inte så farligt som de låter, för att bli av med sina synfel och på så sätt slippa glasögonen.

De flesta som genomgår laserbehandling slipper glasögon och kontaktlinser. Själva operationen går till så att ögat först bedövas med ögondroppar, därefter sätts en ögonlockshållare innanför ögonlocket så att man inte kan blinka. Ett minimalt snitt görs vid sidan om hornhinnan, därefter tas den egna linsen bort. Den nya konstgjorda linsen placeras på den gamla linsens plats. Själva operationen tar cirka 15 minuter.

Efter operationen behövs inget förband över ögat. Du blir kallad till efterkontroll som brukar ske efter cirka två veckor från operationen. Efter ytterligare några månader görs en avslutande kontroll.

Läs mer på Ögonfakta.se. Där kan du också jämföra priser, kliniker och metoder innan du bestämmer dig för vad som passar dig bäst.

Även om man tycker att glasögonbågarna är en snygg accessoar som man gärna använder kan det vara otroligt skönt att inte behöva ha på sig glasögonen hela tiden. När man simmar, utövar sport, solar, dyker etcetera så är det i princip omöjligt att ha på sig glasögonen. Att istället skaffa sig en perfekt syn med hjälp av en laserbehandling och sedan ha ett par schyssta mode-bågar med fönsterglas i, som man kan ha på sig när man känner för det, är väl mycket bättre?