Håller du också med om att köket är hemmets viktigaste rum. Är det något rum vi vill rusta upp och fräscha till, så bör det vara just köket. Här inne sker magi. Ja, matlagning och uppbyggande samtal med familj och vänner är just det, magi. För det är så ovanligt i vårt stressade samhälle att man tar sig tid till just matlagning och middagsbjudningar.

Det finns många saker man kan göra för att pigga till ett kök. Alltifrån en totalrenovering, utförd antingen av dig själv eller av professionella hantverkare, till små förändringar som gör stor skillnad med hjälp av exempelvis textilier eller lampor. Här följer några tips på saker du själv kan knåpa ihop till ditt kök som garanterat kommer att göra stor skillnad!

•    Bestäm dig för en eller två färger du vill ha som tema i ditt kök – till exempel rött och blått. Köp sedan textilier i dessa färger, som dukar, gardiner och kuddar. Även saker som servetter, koppar och burkar ska vara i dessa färger. Det skapar en enhetlig känsla som signalerar stil.

•    Skaffa fina mattor. Antingen flera trasmattor som du lägger över golvet så att det nästan blir som en färgglad heltäckningsmatta, eller en enkel, ljus matta som återspeglar det romantiskt lantliga.

•    Fönster betyder mer än man kan tro. Du kan lätt få tag på ett bra, billigt fönster som passar ditt kök, men vill du inte gå så långt är ett bra tips att ställa blommor på fönsterbrädan. Pelargoner är fint, men givetvis funkar i princip vilka blommor som helst. Sedan kan du hänga upp en fin gardin, kanske en gardinkappa och vips! så har du ett sprillans nytt fönster – och billigt var det!