Intresset för att bygga ett eget hus är större än någonsin och antalet husbyggen ökade med 24 procent förra året. Nu har det blivit en del av folks livsstil att ha ett fint hem och många lägger stort värde i att bygga och inreda sitt alldeles egna hem.

41922-architect-and-construction-montage

Tidigare har vi skrivit om att det inte rekommenderas att bygga ett hus själv från grunden om man är amatör.

”Vi rekommenderar ingen amatör att bygga sitt egna hus helt från grunden, varken man eller kvinna. Det är därför det finns proffs.” Läs mer.

Det rådet håller vi fast vid, men det har faktiskt blivit fler som är intresserade av att bygga sitt alldeles egna hus. I Göteborgs-Posten kan man läsa att det förra året var 24 procent fler som valde att bygga hus än året innan. Varför så många väljer att bygga hus tror experter beror på att det finns ett ökat intresse för att bo fint och boendet har blivit lite utav en livsstil för väldigt många. Dessutom har räntan gått ner på låga nivåer, vilket gör att fler vågar satsa på att bygga hus.

Bygge svårare i storstäderna

För den som vill bygga hus i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö kan det bli lite svårt. Det är nämligen inte helt lätt att hitta en tomt och alla de bästa tomterna är redan bebyggda. Bor man däremot ute på landet eller i en mindre stad kan det vara riktigt smart att köpa en vacker tomt för att sedan bygga sitt alldeles egna hem.