Kvinnor tar körkort i lika stor utsträckning, och vill också ha en bra standard på sina bilar, men vad är det egentligen som skiljer kvinnor och mäns val av bil åt?

 

tjej bilNumera är det i stort sätt lika vanligt att kvinnor har egna bilar precis som männen, och vår värld blir hela tiden mer jämställd. Den bil som både män och kvinnor helst vill ha här hemma är Volvo, hela tjugofyra procent som fick frågan om bilval svarade Volvo, och åldern hade ingen som helst betydelse. På andra plats ligger Volkswagen, och det är en som länge legat högt upp på listorna över attraktiva bilar, är den bil personer mellan 30–49 år föredrar.

 

På senare år har BMW, Toyota och Audi klättrat högt upp som populära bilar. Männen föredrar oftast BMW och Audi, med kvinnorna helst kör Audi, Hyundai eller Volkswagen. Men som sagt Volvo är förstahandsval hos båda könen. Toyota Corolla är också en populär bil i Sverige, och en bil som både män och kvinnor i åldrarna 65–79 föredrar.

 

Kvinnans favoritbil utanför Sverige?

Women’s World Car of the Year har delats ut sedan 2009 och det är en utmärkelse på den Mazdas Suv: CX-5 bil som bör passa kvinnor. Här bedöms bilarna efter olika kriterier och det är inte prestanda och hästkrafter som det står mellan. Nej, här är det säkerhet, lastutrymme, bilens prisvärde, om bilen är barnvänlig och det estetiska som är det viktigaste.

 

Andra favoritbilar bland kvinnor

Kvinnor är även förtjusta i Ford Fiesta som anses vara en bil i ekonomiklassen, och Golf när det gäller Volkswagen. Kvinnors favoritbilar enligt Nyteknik Mazdas Suv CX-5, som det går att läsa i den här artikeln. Kvinnor ser på helt andra saker när det gäller bilköp än männen. De föredrar ofta snabba bilar med många hästkrafter, bilar som sticker ut ur mängden och som gärna låter lite extra. Kvinnor däremot föredrar bensinsnåla och miljövänliga bilar som ska vara säkra att ha barnen i, ha bra bagageutrymme till barnvagn och det är viktigt att alla matvaror får plats.