De flesta har nog inte rätt kunskap för att veta att bilbatteriet går att ta hand om så att det inte blir dåligt så snabbt. Se till att briljera med dina kunskaper – det är inte kul att stå där stilla med bilen på grund av fel med bilbatteriet. Här ges svar hur du tar hand om batteriet på bästa sätt.

Ibland behöver man byta bilbatteri, så är det bara och det går inte att komma undan. Men det kan vara bra att ha lite koll på bilbatterier för att undvika att man behöver göra det allt för ofta.

Spara in på dit bilbatteri20490903-bilbatteri

Det finns säkert många frågor som du skulle vilja svar på om bilbatterier, och i en artikel från Expressen Motor svarar en verkstadschef på vanliga frågor, något som kan vara värt att läsa igenom. Det är också bra att veta hur du sparar in på ditt bilbatteri, något som är ganska dyrt att byta ut. I Mestmotor skrivs det att det finns flera fallgropar när det gäller bilbatterier och bara genom en sådan enkel grej att skaffa en ny batteriladdare kan du spara in på ditt batteri. Om man har riktig otur kan dessa gamla och dåliga batteriladdare övertända ditt batteri vilket gör att det blir sämre och sämre och tillslut dör ut. Och då står du där fast med bilen som inte startar, säkert mitt ute i ingenstans också till råga på det. Det som händer egentligen är att batteriladdarna av äldre version torkar ut elektrolyten i batterier och då blir det inte fullt laddat. Detta är något av det dummaste man kan utsätta ett nytt bilbatteri för då det förkortar dess livslängd något enormt.

Snabbare laddning med rätt batteri

På vintern händer det att bilen inte startar, och då gäller det att ha ett bilbatteri som återladdar snabbt. Denna typ av bilbatteri är något som testats av Dagens Nyheter, och där ges även tips på hur man underhåller sitt bilbatteri. Genom att bland annat hålla batteripolerna och kabelskorna genom att rengöra smörja med fett, kontrollera vattennivån en gång i månaden och inte överanstränga batteriet har man en bra grund.